Berakhirlah Sudah Final Exam,Bermulanya Cuti Semester...



23 April 2015/Khamis
Assalamualaikum...

Wahh...lama gila ndak update blog...Yess...Kebelakangan ni,aku sibuk dengan study dan sibuk dengan assignment semenjak dua menjak kebelakangan ini.Tapi sekarang,alhamdulillah.Final Exam sudah pun habis maka bermulanya cuti semester selama 2  bulan lebih.Yeayyyyy...

Tapi,selama cuti 2 bulan lebih ni apa mau dibuat??Di situ aku kebingungan...kalau tiada apa – apa mau dibuat,alamatnya duduk diam-diam ja lah di rumah.Hihi...

Cerita pasal Final Exam...

Final Exam bermula pada tarikh 06 April 2015/Isnin dan di mulakan dengan paper Pengajian Islam.Nak tau cerita pasal paper ni??Cerita nya begini,sebelum menjawab paper ni memang 100% dah aku hafal habis pasal bab-bab yang dikeluarkan time exam.Sekalinya,masa menjawap lain pula yang keluar.Time bagi tips lain,time menjawab paper lain.Bagus.Sangat bagus...So,bila kejadiannya begini sudah jawab sedja lah mana-mana yang aku tau jawapannya...

Tarikh 08 April 2015/Rabu...paper seterusnya ialah Pengajian Malaysia.Kalau pasal subjek ni memang aku tak boleh angkat beb sebab subjek ni belajar pasal politik.So,aku baca-baca tidak juga masuk di otak.Hihi...Tawakal sedja lah..Biarpun tips yang dibagi untuk Final Exam ni sama dengan soalan exam..Nasib juga dapat ingat sikit-sikit apa yang sudah aku baca..

Tarikh 09 April 2015/Khamis...Paper yang ketiga ialah Pembinaan Jalan dan Lebuh Raya.Subjek ni pula senang faham.So,dapat jugalah aku jawap bahagian struktur nya sebab pendek-pendek jawapannya dan bahagian esei pula....hihihi....mungkin kurang kali markah aku di bahagian esei tersebut sebab aku lupa apa yang aku baca bahagian esei.Bahagian struktur jak yang di ingat.

Tarikh 15 April 2015/Rabu...Paper last ialah Penyelenggaraan Bangunan.Subjek ni pun senang faham juga.Nasib tips yang dibagi oleh lecreture sama dengan soalan exam.So,dapat juga lah aku jawap dengan tenang.

Jadi,maknanya sem 4 ni aku ambil 4 subjek untuk exam.’Makin sedikit subjek,makin susah subjek tersebut’...Ada faham??Hehehe....

Hutang??

11 April 2015/Sabtu
Assalamualaikum...

Hutang??Duit??
Tension mau pikir. pasal duit....Tension mau pikir pasal hutang....

Ye lah....Siapa tak tension?Hari ini korang banyak duit,esok-esoknya korang susah macam aku.Padahal aku ni cuma student yang selekeh yang pergi ke kelas guna pakaian yang biasa-biasa aje.Tapi,aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang.

Topup...
Broadband...
Rumah Sewa....
Bil segala bil...
Barang keperluan...
Yuran pengajian...

Arrgghhh..stress nya pikir pasal duit...Semua nya mau duit....
Tapi,bulan ni...adalah bulan yang last untuk bayar hutang segala hutang...
Alhamdulillah...lega rasa hati ku...

Hutang yang beribu ribu hutang tu dah pun selamat dibayar secara tunai..Langsai..Senang hati..kikiki..

Papai...