Info : 5 Perkara Ini Lebih Menyakitkan Dari Putus Cinta

01 Ogos 2015/Sabtu

Assalamualaikum

Perpisahan dalam percintaan pasti amat menyakitkan dan perit apatah lagi jika perhubungan itu telah terjalin sekian lama.Putus cinta bukan bererti segalanya akan berakhir dan rasa sakit yang korang alami tidak sehebat 5 perkara yang akan aku senaraikan ini.

1.Terpijak kepingan logo yang bersepah di lantai


Sakit dia jangan cakap lah,kalau dah terpijak tu mesti rasa nak baling semua kepingan logo tu dekat orang yang bikin panas.Kannnn..Haha...

2.Apabila smartphone korang terjatuh


Ni pun lagi hebat sakit dia lagi-lagi kalau skrin dah pecah atau retak.Lagi-lagi kalau orang yang guna Iphone 6 plus tu.Perghhhhh...Makin tambah la tu sakitnya.Kannn.

3.Kereta korang dicalarkan oleh orang lain


Lagi stress kalau orang yang parking di sebelah kereta kita tu buka pintu sampai tercalar kereta kita.

4.Bila  Gerrard dilayangkan kad merah hanya selepas 38 saat berada di atas padang


Haha.Yang ni cuma peminat Liverpool jak yang paham ni situasi kat atas ni.Hahahaha..Aku sendiri pun tidak paham situasai dia macam mana.

5.Apabila komputer atau laptop korang "crashes" secara tiba-tiba sebelum korang sempat "save" assingment yang diberikan oleh pensyarah korang


Yang ni lagi parah.Korang sudah siap tulis sampai 3000 perkataan ,tiba-tiba laptop buat hal.Sudah lah assingment mau kena hantar esok.Siapa pernah kena macam ni??Hahahaha...





Cerita cuti aku sudah habis

13 Julai 2015/Isnin

Assalamualaikum

Hai korang,How are you?I'm fine.Hehe.Sebenarnya aku cuti 2 bulan dan cuti tersebut telah pun habis.Kiranya sekarang aku dah pun kembali ke KYS selama 1 minggu dan kini aku kembali ke kampung halaman ku untuk menyambut hari raya bersama keluarga yang tinggal beberapa hari sahaja lagi.Untuk semester yang baru ni pulak,aku kini bergelar seorang pelajar tahun akhir dalam bidang binaan bangunan.Aku kini sudah menjadi pelajar senior tahu.Sila beri tunduk hormat jikalau terserempak di mana-mana.Ohohohohhohohoho...

Alhamdulillah,setakat ini aku pass semua exam.Belum pernah lagi aku repeat biarpun pointer aku cukup makan sahaja.Yes.Asal lulus janji tidak repeat subjek.Jangan tanya aku macam mana aku lakukan untuk lepas semua exam sebab korang semua ada cara belajar yang tersendiri kan.Haha.Tapi,bagi aku exam ni hanyalah ujian kecil yang biasa kita lalui dalam kehidupan,masih banyak lagi ujian-ujian lain yang kita perlu hadapi di kemudian hari.Di kala umur semakin meningkat tapi perangai tidak kena sama umur.Cehhh...Tiada-tiada bah..Haha..Dikala umur kita yang semakin meningkat ini,semakin banyaklah bermacam-macam ujian yang datang dalam hidup kita.Jadi,kita perlu hadapi ujian-ujian yang datang dalam hidup kita ni dengan tenang dan sabar.Pasti ada hikmah disebalik ujian yang datang tempat kita.Percayalah!Selagi kita usaha,berkat dan doa dari ibu bapa kita,percaya pada rezeki Allah,kita tak perlu risau apa-apa.So,don't worry.

Oh ya,selama aku cuti 2 bulan ni aku penuhi dengan aktiviti-aktiviti yang menarik.Selain jalan-jalan di Labuan,aku juga banyak mencuba resepi baru di rumah.Nama resepi tu entah aku lupa sudah.Selain daripada belajar memasak di rumah aku telah pun mula berbisnes secara kecil-kecillan waktu cuti.Bisnes apa?Nanti aku ceritakan,yah...

Tidak dilupakan jugak kepada korang yang sudi singgah di blog aku ni yang tak berapa mantap macam blogger otai-otai.Hihi.Entry pun baru seciput jak.Apatah lagi follower aku.Kikikiki...Apapon,good luck semua.Semoga kita sama-sama menjadi manusia yang berguna.Manfaatkan masa yang ada dengan sebaiknya.

Oh iya,korang jangan lupa pulak ya doakan aku supaya semester ni lebih sukses daripada semester yang sebelumnya.Amin.


Gambar di atas ni semua adalah benda yang aku belajar sepanjang aku berada di semester 1 hingga semester 3.Semester 4 belum ada lagi gambar dan semester 5 pula amali dia belum mula lagi.Lepas cuti hari raya ni baru mula belajar.
Terima kasih kerana sudi baca entri ini!