Off To Class :) (Entry Trhowback)

08 March 2017/Rabu

Assalamualaikum

"Belajar apa?"

"Building Construction"


Selamat datang ke Kolej Teknikal Yayasan Sabah,Kota Kinabalu.

Bagi yang pertama kali sampai di Kota Kinabalu dan hairan ndak tau sekarang ni Kota Kinabalu musim apa...samaada musim winter ke summer ke spring ke autumn ke well...di Kota Kinabalu ni dia tak de musim.Yang ada musim panas musim sejuk musim siang musim malam.Haaa..*lawak tak jadik..

Dah lama aku ndak naik bas balik rumah,selalunya tumpang kereta kawan.So,hari ni lepas habis kelas aku balik naik bas dan berhenti di bus top.Situlah aku jalan kaki pi menyeberang jalan raya untuk sampai ke rumah aku sambil memerhati alam gittu..

Ni lah rupa bengkel kolej tempat aku belajar bulding contruction selama tiga tahun.

Pengalaman pertama aku dalam membuat landskap.Kick jugak ar.

Berabis lah memaitung tu benda alah



Lukisan kejuruteraan.Subject yang paling aku suka buat tapi membuat ni lukisan erhmmm...Penat jugak..Mana kau nak sukat ukuran dia,mana nak lukis pakai pensel dulu lepas tu lukis lagi balik pakai pen.Kalau kau terrer haaa...pakai lah pen terus..

Time to buat lukisan.Abaikan jak kasut-kasut di situ..:P..

Akhirnya siap jugak lukisan yang aku lukis selama berbulan-bulan...Ni persediaan untuk penilaian sebelum exam.

Yesss..Begini lah reality nya cara-cara kami melukis tu lukisan building sebab kertas dia besar..Jadi kalau orang pendek mau melukis di kertas yang besar,paham paham lah..:)..

Tapi kami ndak jugalah sampai begini tidur dengan kertas lukisan.Hahahahahaha...

Sesuatu yang baru aku belajar.Microsoft Projek

Bila dalam kelas aku jadi budak baik dapan lecturer..Duduk diam diam buat kerja.

This is my group landskap..Tak habis habis pasal landskap

Classmates for last sem..Semester 5.

With my lecturer.

And last pic time praktikal...

Terima kasih kerana sudi baca entri ini.

9 comments:

  1. Hahaha bestnya tempat belajar sis anum dulu. Rindu pulak nak masuk belajar balik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun rindu jugak ni nak belajar balik..huhu..

      Delete
  2. Wah seronoknya kan bersama kawan-kawan... pengalaman manis tu...

    ReplyDelete
  3. waaaaaa kalau syed ni memang tak jadi la kalau ambik lukisan kejuruteraan semua ni.
    Tapi seronok kan bila zaman belajar dulu dgn kawan2 semua hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..memang best time zaman belajar..

      Delete
  4. Time belajar la paling best skali... tak de benda sangat nak fikir... just exam & assignment... 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..fikir exam dan assignment jer and yang paling penting adalah makanan ngan travel..hihi..

      Delete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..