The SunShine Blogger Award : Thanks To Blogger Shikin Razali

09 March 2017/Khamis

Assalamualaikum

Terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih kepada blogger Shikin Razali kerana sudi mencalonkan nama saya sebagai 'award' yang diberi nama THE SUNSHINE BLOGGER AWARD.*Ayat....ayat skema...Memandangkan soalan award ni dtulis dalam bahasa english sepenuhnya tapi boleh bah kan kalau aku menjawab soalan award ni dalam bahasa melayu sebab aku punya bahasa english ni agak tunggang langgang lah..hhihi..



Here are the rules :


  • Thank the person(s) who nominated you in a blog and link back to their blog
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
  • Nominated 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
  • List the rules and display THE SUNSHINE BLOGGER AWARD logo on your post and or yo blog
Blogger Shikin Razali bertanyakan 11 soalan ini sama aku :


1) Five words to describe of yourself.
2) What is the best thing happen into your life?
3) Between vegetables and pasta, which one that you prefer to eat? And why?
4) What is the worst food that you had ate?
5) Who is your idol and why u choose he / she?
6) Which interesting issue that you love to read into newspaper?
7) What is your first downloaded apps into your gadget?
8) Can you roll up your tongue?
9) When you got your driving licence?
10) Do you remember your friend's name which is sat by your side into the class? 
11) Which one that you using : Maxis / Celcom / Digi / U-Mobile / Tunetalk / XOX / Redtone Mobile / Others (mentions it)

So,jawapan aku ialah :

1.a)Orang akan anggap aku ni seorang yang pendiam tapi bila dah kenal dengan aku ha pot pet pot pet pot pet lah mulut aku bercerita tak pandai henti.
   b)Seorang yang suka travel.
   c)Kaki online
   d)Suka memasak
 e)Tidak suka pada orang yang berpura-pura baik.Contoh didepan aku dia baik dan dibelakang aku dia jahat.

2.Perkara yang paling best yang pernah terjadi dalam hidup aku ialah aku dah konvo dan berjaya menghabiskan pengajian aku selama tiga tahun.Yeayyyy!!

3.Saya lebih suka kepada sayur-sayuraan sebab memakan sayur akan membuatkan tubuh badan kita menjadi sihat walafiat.

4.Makanan yang paling teruk yang aku pernah makan ialah semasa makan di restoran.Masa tu saya order nasi goreng and tiba-tiba ada pulak benda kecil jalan-jalan keluar dari timbunan nasi tu.Masih hidup lagi...Yarkssss...*Faham-faham lah ye apa benda kecil yang aku maksudkan tu.

5.Idol pilihan aku ialah semestinya lah mak dan ayah aku sebab mereka dah bersusah payah membesarkan aku jaga aku dan mereka jugalah tempat aku bergantung hidup.Semestinya mereka lah idol aku yang pertama.:)..

6.Soalan nombor enam ni aku jarang baca newspaper tapi bila mak aku beli newspaper aku suka baca part artis-artis..Hehe..

7.Apps yang pertama aku download ialah instagram.Sebab kalau apps whatsapp or facebook kadang-kadang dah sedia ada kan dalam gadget..

8.Ya,boleh.

9.Tak silap aku first day puasa tahun lalu bulan enam.Tarikhnya aku lupa sudah..

10.Masih.

11.Sekarang aku guna Celcom.

Akhirnya,aku berjaya juga menjawab 11 soalan dari blogger Shikin Razali.Tiba masa nya sekarang aku nak tag kepada insan yang terpilih untuk mejawab soalan aku pula..


Tu lah insan-insan yang bertuah yang aku pilih untuk jawab soalan aku pulak.And my questions ialah :

1.Do you like business?If you like,tell me why.
2.List the five places that you never go?
3.Do you like the drama melayu?
4.Who is it that you always skodeng at the social networking late?
5.What gadget you like?
6.What you favourite colour,food and drinks?
7.You're good at cooking?
8.Who you?Tell me.
9.List the best song Malaysia which you like.
10.How often do you update you entry at a blog?
11.If you a blogger popular,what do you would?

Fuhhh!Siap juga buat soalan untuk korang..hehe..Selamat menjawab dan good luck..

Terima kasih kerana sudi baca entri ini.

30 comments:

  1. Thanks for the tag. InsyaAllah nanti kak ana jawab ye sebab tgh jawab yg pertama punya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..pelan pelan sis jawab soalan..

      Delete
  2. hahaha nie nak kena ader mood nak jawab semua soalan hahaha

    ReplyDelete
  3. thanks sudi tag hihihi nanti Mellya jawab ya sis :)

    ReplyDelete
  4. sis kena calon la ni.. haha ok ok nanti sis jawab ya

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Anum kerana sudi menjawab soalan akak.. Hihi mesti Anum nie suka berswafoto nie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sama-sama...dah kira macam tercalon dalan anugerah blogger award pulak..

      Delete
  6. Haha... nasi goreng apa yang diorder tu? hihi...

    ReplyDelete
  7. thanks sudi tag fae heheh done answering all ur questions

    https://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama fae and tq sebab sudi jawab soalan kita

      Delete
  8. Point nombor 4 tu. Makhluk apa apa ye yang timbul ke permukaan nasi goreng tu? Curious ni. Haha :-D

    ReplyDelete
  9. DONE!! http://sishawa.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis sebab sudi jawab soalan kita..

      Delete
  10. best baca awak punya jawapan hikhik. elsa pun ada tercalon jugak oleh blogger lain. tengah slow slow nak jawab nieyh hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe...boleh jawab slow slow gak..

      Delete
  11. Hehehe dah jawab soalan

    http://radenotion.blogspot.com/2017/03/thanks-for-nomination-sunshine-blogger.html

    ReplyDelete
  12. terima kasih tag. Insyallah ada masa cik en jawap yeeee

    ReplyDelete
  13. baru lepas buat entry :)

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blogger-award.html

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. banyak masa kosong kan jadi tu lah rajin..

      Delete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..