The Sunshine Blogger Award : Thanks To Blogger Unni

15 March 2017/Rabu

Assalamualaikum

Wah,aku di tag lagi untuk menjawab soalan-soalan dalam The Sunshine Blogger Award.Kali ni aku dicalonkan oleh blogger yang berasal dari Sabah jugak iaitu Blogger Unni.Thanks Unni sudi calonkan aku untuk menjawab soalan Unni.I'm sorry to Unni sebab aku lambat jawab soalan dari Unni.Sekarang aku nak jawab lah ni.Hehe.



Sebanyak 11 soalan yang Unni kasih sama aku dan aku nak jugak jawab soalan tu.Tapi aku jawab dalam Bahasa Melayu lah ya Unni sebab Bahasa English aku agak tunggang langgang.:P..

1.Who are you?

  • Nama diberi Nurul Baidurah Binti Abdullah.Panggil aku Anum/Nurul/Baidurah.Mana-mana jak lah yang korang selesa.Berumur 24 tahun dan masih bujang dan sedang mencari pekerjaan setelah habis belajar.Seorang yang pendiam tapi bila dah rapat mulalah pot pet pot pet ndak henti.
2.During the course of your life the most embrassing this ever happened?
  • Perkara yang memalukan yang pernah terjadi sama aku masa aku study.Ceritanya macam ni.Mula-mula tu aku dan kawna-kawan aku bercadang nak pergi makan di MCDonald.Sampai di bustop kebetulan ada bas tu berhenti di situ.Aku ingat kawan-kawan aku ni nak makan MCDonald di One Borneo kah.Sampai aku ditangga bas nasib dorang panggil aku cepat-cepat bagitahu aku "kita makan MCDONALD dekat Petronas tu je lah".Haissssss...kenapa ndak di kasih tau awal-awal.Turunlah aku balik dari bas tu.Nasib bas tu belum jalan lagi.Semua penumpang yang ada dalam bas tu termasuk driver bas tu kasih ketawa aku.Haizzz...Bikin malu jak.
3.You like travel?Why?
  • Ya.Aku suka sangat travel sebab bila travel macam-macam yang kita dapat seperti melihat keindahan alam semula jadi yang sememangnya tiada di tempat kita sendiri,dapat mengenali budaya dan agama di semua tempat,dapat belajar bahasa dorang.Time study dulu,asal hujung minggu mesti aku akan travel sorang diri pi tempat-tempat yang aku suka tapi masih di Sabah lah jugak.Kalau pi luar Sabah tu kena bawa kawan lah.
4.State in Malaysia,a state where your don't go?
  • Banyak tempat di Malaysia yang belum aku jejak lagi sebab aku mau kasih habis dulu tempat-tempat di Sabah yang belum aku jejak kemudian bila semua tempat di Sabah ni aku sudah pergi baru lah aku terbang pi jauh-jauh.
5.Which state cuisine that you like?(Unless you state)
  • Aku suka makan masakan tomyam dari Kedah dan Thailand sebab kalau dorang masak tomyam sedap dan pedas.
6.Do you like your job now?
  • Untuk pengetahuan Unni,saya ialah seorang penanam anggur yang setia.:)..
7.The most disappointing in your life? why?
  • Banyak sudah perkara yang mengecewakan yang pernah terjadi sama aku tapi aku sentiasa berfikiran positif dan jadikan sebagai pengalaman dalam hidup.
8.Who is the first person you're looking for if your are in emergency?
  • Family
9.What is the first thing, will do when you wake up?
  • Mandi,solat subuh,online,memasak.
10.If someone give your 10k. what do you do?
  • Bayar hutang pinjaman MARA.
11.What you like about me? why?
  • Aku suka singgah di blog Unni sebab blog Unni banyak entry-entry pasal agama.
Okeh.Aku dah jawab semua soalan dari Unni.Aku harap Unni berpuas hati dengan jawapan yang aku kasih.

Terima kasih kerana sudi baca entri ini.

16 comments:

  1. Bagusnyaaaa kalau dapat 10k nak bayar hutang MARA haha. Saya dah fikir lain dah kalau dapat 10K

    ReplyDelete
  2. Macam mana boleh jadi Anum dari Nurul Baidurah tu? Hehehe. Hi geng penanam anggur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sendiri pun x tau mcm mana blh jadi begitu..

      Delete
  3. Ehh ..anum ..umur kita sama la .hehhe .. CCL ada jugK ditag ..tapi masih belum mnjawab lagi

    ReplyDelete
  4. Sabah byk tempat menarik dan semuanya cantik2. Mau ke sabah lagi nanti =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..memang byk..boleh jer dtang sabah bila-bila masa jak..

      Delete
  5. Wahh, mesti Anum pandai masak masakan orang Sabah, nanti akak nak suruh Anum poskan masakan tue kat akak, boleh..? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..pandai masak tu pandai lah tapi ndak sedap..:P..

      Delete
  6. bw sini, jemput singgah tempat saya =)

    ReplyDelete
  7. ala anum ni adik la.. wahh my geng sabahan rupanya, haiya knpa boleh x persan ni.. anum unni da 90% round sabah... ada masa kita travel togher round sabah lagi ya!! hihihi, unni pun pdiam jgk kunun la tpi kalau sdh bjmpa y rapat, disitu la.. hahahahahahah.. dpt duit terus byar hutang tu itu la y di tuntu oleh agama, good anum.. Allahmdulilah anum suka entry Unni.. thks so much anum sudi jawab soalan unni... nnti letak anum dalam geng sabahan yer :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..