Kehidupan Masa Study VS Kehidupan Masa Kerja

27 August 2017/Ahad

Assalamualaikum

Happy weekend uolls...Beberapa jam lagi,hari ahad yakni hari untuk berehat dah nak habis.Esok dah masuk kerja balik.Ish....

Masa study dulu kan,asal hujung minggu kan wajib ada di 1Borneo.Dari pagi sampai ke petang,aku round tu satu bangunan mall tu.Tapi satu barang pun aku tiada beli.Last-last penat jak yang aku dapat.Dan duit pun habis beli makanan sama minuman.Aku sendiri pun tak tau lah macam mana boleh tahan lepak di 1 Borneo tiap-tiap hujung minggu dulu.

La nih bila dah kerja nih,nak jalan-jalan ke nak pergi mall ke nak ke kedai beli makanan ke nak ke tandas,memang aku malas sudah mau berjalan.Apa lagi mau angkat kain di jemuran.Lagilah malas.Tapi,bila ada kawan ajak aku pergi jalan-jalan dekat mall baru aku jalan.Haa...Nampak sangatkan sampai mana tahap pemalas aku nih.

Jadi,weekend aku sekarang nih bila aku sudah berkerja,lagi best bila asyik duduk rumah,update blog,buka youtube,manjakan diri di atas katil,tidur sampai petang.Oh...indahnya dunia.Tapi kadang-kadang kalau rajin masak jugak untuk diri sendiri sebab sekarang ni aku jauh dari family and tinggal di rumah sewa sendirian.So,apa-apa kerja kenalah buat sendiri.

Hari nih aku duduk rumah sedjalah diam-diam.Buka laptop tengok youtubee update blog dan macam-macam lagilah yang aku buat.Minggu depan aku rasa excited terlebih pula sebab minggu depan aku dah balik kampung.Yeayyyyy..Gila.Sebulan wei aku tak balik kampung.Rindu sesangat ngan family aku.

Memang dalam fikiran sekarang nih ingatan di kampung jak nih.Harap-harap lah dapat fokus buat kerja esok.Uh..

Terima kasih sudi baca entry ini.

GIVEAWAY BLOG BYCIKRENEX

27 August 2017/Ahad

Assalamualaikum


DUE DATE : 24 SEPTEMBER 2017

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

Mari belajar bahasa Brunei

23 August 2017/Rabu

Assalamualaikum

Hari tu ada nih officemate aku dia tanya aku macammana bahasa Brunei ni..Sebab bangsa aku Bisaya tapi aku lebih faham kepada bahasa Brunei..Cam tuhhh..Sebab di Penampang nih majoriti orang dia adalah orang berbangsa Kadazan Dusun.Jadi,aku sebagai pendatang baharu di daerah tersebut,dorang tanya lah aku macam mana bahasa brunei ni.

Kawan : Nurul,kalau 'iya' dalam bahasa Brunei 'awu' kan.
Aku : Ya.Kalau kamu maksud 'awu' tu 'tidak'.
Kawan : Ya.Betul.Kalau 'aku' apa dalam bahasa Brunei?
Aku : kalau 'aku' dalam bahasa Brunei 'Saya' lah.
Kawan : Kalau 'kau' dalam bahasa Brunei?
Aku : Kalau 'kau' dalam bahasa Brunei 'awak' lah.
Kawan : Jadi kalau 'kau dan aku' dalam bahasa Brunei apa?
Aku : Kalau 'kau dan aku' dalam bahasa Brunei 'You and i'.
Kawan ; !@#$%^&*

Hahaha...

Konon-konon tu kawan aku dia mau kasih kena aku lah ni sekali dia pula yang terkena sendiri.Padan muka!!

Hahaha...

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

Giveaway by LZ

22 August 2017/Selasa

Assalamualaikum


DUE DATE :  14 August 2017 - 31 August 2017


Pendapat aku berkenaan dengan blog ladyinredplanner ni kan ialah pertama sekali aku suka tengok header blog dia..Cantik dan sample design dia..Kedua blog dia kemas.Ketiga aku suka background dia warna putih.Dan keempat blog dia kemas dan tulisan pun kemaslah.

Jom ramai-ramai kita join GA ni..Support rakan-rakan blogger..:)..

Terima Kasih kerana sudi baca entry ini.

Aku Dan Tanah

20 August 2017/Ahad

Assalamualaikum

Ramai kawan-kawan aku termasuklah pembaca blog aku nih tanya aku,macam mana life aku dekat makmal.Belum pernah lagi aku cerita dekat blog.Entahlah kenapa aku begitu malas sekali ingin menceritakan pasal life aku di dalam makmal.Tapi sebab ramai yang dah request,inshaallah aku akan update jugak pasal life aku dekat makmal.

Dulu aku study aku ambil Building Construction tapi bila dah kerja nih aku dapat pula bidang Civil Engineering nih.Civil Engineering nih ada anak-anak dia lagi dan aku dapat bidang Geoteknikal Engineering.Bila dah masuk dalam bidang geoteknikal engineering nih hari-hari lah aku pegang tanah pegang batu.

Bila kawan-kawan aku yang bukan belajar arkitek,engineering dan yang seangkatan dengannya tahu yang aku nih kerja bahagian tanah,mulalah diorang hamburkan dekat aku dengan soalan-soalan yang pelik dan yang tidak munasabah itu.Aku pon kadang-kadang malas jugak mau layan dengan soalan dorang tu..Huh!!

Kawan : Belajar kos bangunan best kah?
Aku : Best.
Kawan : Kerja bahagian tanah best kah?
Aku : Best
Kawan : Tangan kau ndak rosak kah hari-hari pegang tanah?
Aku : For you information,tangan i dah lama dah rosak sejak i pegang simen masa study dulu.
Kawan : Erhmmmmm....
Aku : Krik krik krik

Baiklah...Dunia khayalan sudah tamat.Besok aku harus menyarung kan kemeja and tudung dan sebelum jam 8.00 pagi mesti ada di makmal sudah.

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

GIVEAWAY Merdeka By Kisahsidairy.Com

20 August 2017/Ahad



Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

N.A.NHijabs_ : Shawl Heavy Chiffon

13 August 2017/Ahad

Assalamualaikum

Zaman sekarang nih tengah femes kan tudung SHAWL HEAVY CHIFFON nih.Pergi mana-mana mesti orang akan tanya :

'Eh,pakai Shawl Heavy Chiffon ker?'

'Eh,berapa harga Shawl Heavy Chiffon nih?'

'Cantiklah colour Shawl Heavy Chiffon yang you pakai nih'

'Berapa harga'

And apa-apa lah lagi orang tanya pasal Shawl Heavy Chiffon nih...Pokok nya Shawl Heavy Chiffon nih memang laku keras lah dari start dia dijual sampai lah sekarang.Tak pernah orang jemu nak beli lagi.Asal tak cukup satu colour mesti nak colour yang lain lagi.

Haaa...Kepada mereka mereka yang tengah mencari-cari Shawl Heavy Chiffon tu aku ada jual.Harga jangan risau.Harga dia harga kasih sayang aku kasih.

Shawl Heavy Chiffon nih material dia mempunyai qualiti gred AA+,jahitan tepi baby seam,lepas tu tak jarang(untuk colour terang better pakai inner neck),mudah bentuk,iron less,1.8 meter panjang x 0.8 meter lebar.
































Ada yang berminat kah dengan colour-colour Shawl Heavy Chiffon yang aku jual nih?Kalau korang berminat sila whatsapp saya okay ke nombor 014-8690515...

Terima kasih keran sudi cuci mata di entry ini..

Rezeki Bulan 7 #1 : Menang Saya Nak Duit Raya By Opzzpinky

06 August 2017/Ahad

Assalamualaikum


Hari tu aku ada ikut GA dari Blogger Sharina..Boleh tengok DEKAT SINI ...

Dan...alhamdulillah...aku adalah salah seorang pemenang dari GA tersebut.Hadiah yang aku dapat ialah Wang Tunai sebanyak RM 11.00.





Senarai pemenang boleh tengok DEKAT SINI dan senarai peserta boleh tengok DEKAT SINI jugak.

Terima kasih Blogger Sharina.

Terima kasih kerana sudi baca entri ini.